De gebruikte technologie zal uw vergaderingen tot een succes maken.

Uit een studie van Sharp Bureau bleek dat 49% van de werknemers niet van videoconferenties houdt en de voorkeur geeft aan face-to-face contact. Het gebrek aan sociale interactie is de voornaamste reden voor deze afkeer van het virtuele. Werknemers worden weer alleen achter hun computer gelaten tijdens online vergaderingen.

Een ander nadeel zijn de frequente technische problemen die vaak de agenda van de conferentie verstoren. Of het nu hardware of software problemen zijn.

Van de geanalyseerde steekproef gaf 17% aan moeite te hebben met het genereren van nieuwe ideeën en met brainstormen, terwijl 16% het moeilijk vond om een succesvolle vergadering te houden.

Het goede nieuws is dat meer dan de helft van de ondervraagden denkt dat hun productiviteit toeneemt als ze op afstand werken.

Naarmate de telewerkmaatregelen worden opgeheven en versoepeld, zullen bedrijven beslissen over hun strategie om werknemers terug naar kantoor te halen, maar veel bedrijven zullen kiezen voor een combinatie van werken op het hoofdkantoor, in een coworkingcentrum en thuis. Dit wordt het nieuwe normaal.

Niet alleen zullen managers hun werknemers naar coworking spaces sturen door flexibele corpoworking contracten af te sluiten, maar zij zullen er ook voor zorgen dat deze derde plaatsen zijn uitgerust met de juiste technologie om hybride vergaderingen te houden.

Als de zaal geen videoapparatuur van goede kwaliteit en geen perfecte akoestiek heeft, zal de hybride vergadering tijdverspilling en een bron van stress zijn.

Topos heeft ingespeeld op deze radicale verandering in de manier van vergaderen door te investeren in technologie en door de zalen geluiddicht te maken om hybride vergaderingen mogelijk te maken.

Voor de centra Topos Louise en Topos Merode werd een akoestische studie uitgevoerd in samenwerking met de firma LVVH – Véronique Leonardy om een zo goed mogelijk geluid te verkrijgen. Voor de videoconferentietechnologie werd gekozen voor een groothoek-zoomcamera en een Vogel’s-geluidsbalk.

Het clickshare systeem van Barco maakt gelijktijdige draadloze presentaties mogelijk.

Dit betekent dat alle bedrijven met een corpoworking-abonnement hun hybride vergaderingen efficiënt bij Topos kunnen organiseren. Topos verwelkomt ook steeds meer externe bedrijven die voor hybride werken en vergaderen hebben gekozen.